Avui, dia 21 de març, és el dia intenacional de la síndrome de Down. Un dia escollit pel seu simbolisme numèric, 21/3, ja que les persones amb la síndrome de down tenen 3 cromosomes 21, enlloc de 2. Gràcies a la iniciativa de Down Syndrome International, aquest és el setè any que es celebra aquest dia i, a més, aquest serà el primer any que la ONU el reconeix.

Jo mai he estat gaire amiga d’aquests dies internacionals ja que penso que cada dia hem de prendre consciència de les diferents temàtiques socials, però la veritat és que serveix com a excusa per a reflexionar especialment sobre un tema, i en aquest cas, per a sensibilitzar a la gent i contribuir a la normalització i plena acceptació de les persones amb la síndrome de Down.

Al llarg del dia hi ha hagut moltes iniciatives amb aquest objectiu, jo he triat un video que s’ha editat per DSi amb el nom: “Déjanos entrar – ¡Quiero aprender!”. Espero que us agradi.

Per celebrar aquest dia em ve de gust també compartir un conte que vaig descobrir l’altre dia que em va encantar. Aquí el teniu: