Tenia pendent compartir aquest conte des de que la Mome i la Marta (thelaiatelegraph.com) ens l’havien recomanat en uns comentaris al bloc (gràcies!). Es tracta d’un conte d’Isabelle Carrier que de forma metafòrica parla de les diferències i de la superació d’un nen amb dificultats per a superar el dia a dia.

M’agrada la senzillesa amb la que s’aborda la discapacitat. A partir d’una situació aparentment absurda, un cassó enganxat, s’aprofundeix en les dificultats, les qualitats i els obstacles que ha d’afrontar el nen protagonista. Finalment el Gerard, recolzat per la comprensió de la gent que l’envolta, aprèn a traginar i conviure amb el seu cassó, amb un admirable afany de superació.

Crec que llibres com aquest són una molt bona eina per parlar de les diferències amb els més petits, pot ser molt útil també com a eina educativa per a fer comprendre la discapacitat.

Reprodueixo també la recomanació de FEAPS (Confederació Espanyola d’Organitzacions a favor de les Persones amb discapacitat intel·lectual) des d’on ens conviden a ser una d’aquelles persones extraordinàries que saben apreciar tots els «Gerards» que arrosseguen un cassó pel món.