La Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD) acaba de publicar el llibre “El teu nadó amb síndrome de Down”, una publicació pensada per a famílies que acaben de tenir un nadó amb SD per tal d’ajudar-les en el difícil procés pel que poden estar passant. Amb un missatge esperançador es vol transmetre a aquestes famílies que els infants amb SD no són tan diferents dels altres i que actualment poden fer una vida molt normalitzada.

En la primera part del llibre s’explica l’experiència de 4 testimonis: una parella que van saber que la seva filla tenia SD durant l’embaràs i van decidir tirar endavant, una mare que decideix adoptar, i dos casos més en els quals la síndrome de Down dels seus nadons va ser una cosa sobtada i inesperada. A continuació, es dóna informació bàsica sobre la genètica del SD, alguns aspectes relacionats amb la salut, l’atenció primerenca i uns primers consells. Un altre dels continguts de la publicació se centra en la pròpia FCSD, explicant quins serveis ofereix i brindant a les famílies tot el suport i l’atenció que els calgui. També s’ inclouen alguns testimonis d’adults amb la síndrome de Down i, per acabar, una entrevista a la Montserrat Trueta, fundadora i presidenta de la FCSD, posa damunt la taula un gran titular: no digui mai que el seu fill tindrà límits!

Enhorabona pel treball ben fet, i moltes gràcies a la FCSD per acompanyar-nos i estar tan propers en uns moments que forçosament són especials.

El teu nadó amb la síndrome de Down (PDF)